HTML

Hattyúfalva

A következő három évet Hattyúfalva közelében, a University of Warwickon töltöm. Ha valami érdekessel találkozom, azt megírom. Vagy nem.

Amerika, London, Párizs

Nincs megjeleníthető elem

armyworm

Nincs megjeleníthető elem

Brighton

Nincs megjeleníthető elem

2008.10.03. 10:05 vincemate

8. Egy párbeszéd

Most csak gyorsan egy tegnapi kocsmázásközi párbeszédrészlettel szeretnélek megörvendeztetni mindenkit. A szereplők Sara (26) és Rick (63), két amerikai, jelenleg mindketten a Shakespeare intézet hallgatói. Kontext: Rick éppen azt meséli, hogy most általános iskolában tanít (és hogy az mennyire inspiráló), miután 30 évig az államapparátusban dolgozott. Több helyen is megfordult, még beszédeket is írt, pl. Bushnak.

S: Which one?

R: Bush the First.

(kis szönet, majd)

S: So..., are you a republican?!?!?!

R: No, nonononononono.

 

2 komment

Címkék: amerikaiak stratford upon avon the shakespeare institute


A bejegyzés trackback címe:

https://hattyufalva.blog.hu/api/trackback/id/tr42693842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molnarcili 2008.10.03. 10:28:07

Szokják ezt így használni: "Bush the first"? Ez szép.

vincemate 2008.10.03. 10:48:46

Nem tudom, én is most hallottam először, ez volt az egyik, amiért a párbeszédet közkinccsé akartam tenni. A másik a heves tiltakozás. És ahogy az amerikaiak ki tudják ejteni azt a nevet, hogy Sarah Palin...
süti beállítások módosítása