HTML

Hattyúfalva

A következő három évet Hattyúfalva közelében, a University of Warwickon töltöm. Ha valami érdekessel találkozom, azt megírom. Vagy nem.

Amerika, London, Párizs

Nincs megjeleníthető elem

armyworm

Nincs megjeleníthető elem

Brighton

Nincs megjeleníthető elem

2009.12.16. 12:00 vincemate

Eredményhirdetés

Négy megfejtés érkezett, és természetesen mindegyik helyes volt, hiszen a beküldők képpel is illusztrálták a megfejtésüket.
 
A fényképen látható szobor
 
 
William Blake egyik metszete alapján készült, azt viszont már nehezebb eldönteni, hogy mit ábrázol. A metszet Blake Európa című próféciáját illusztrálja, és egyes értelmezők szerint Isten látható rajta, mások szerint Urizen (az általában meghaladandó, gúzsbakötő racionalitás alakja Blake saját mitológiájában).
 
Ennél többet nem mernék róla mondani, mert keveset tudok a blake-i mitológiáról, akit viszont érdekel, Blake versei megtalálhatók magyarul a MEK-ben, angolul pedig, együtt az összes eredeti illusztrációval a www.blakearchive.org honlapon, ahol a teljes életmű szövegei, sőt a képei is kereshetők kulcsszavak alapján. Érdemes egy kicsit elszórakozni vele.
 

A helyes megfejtők pedig Ábel, Petra, Julcsi és Bence. Jutalmukat átvehetik, amint hazaértem (illetve hazaértek). Ja, és persze szegény kizárt Réka, akinek a mai napon UPS gyorspostával feladtam egy virtuális karácsonyi pudingot, hogy még időben odaérjen New Yorkba

 

(Amikor ez a poszt megjelenik, én már éppen út közben vagyok valahol Coventry és Budapest között, nagy valószínűséggel Leamington Spa-ban. Juhé!!!)

1 komment

Címkék: anglia william blake urizen


A bejegyzés trackback címe:

https://hattyufalva.blog.hu/api/trackback/id/tr751601247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mreka 2009.12.16. 15:46:20

Gratula a nyerteseknek, és köszi a jó feladványt! És juhuhuhúúú a virtuális pudingomnak! :-D Meg persze nagyon jó utat hazafelé. :-)
süti beállítások módosítása