HTML

Hattyúfalva

A következő három évet Hattyúfalva közelében, a University of Warwickon töltöm. Ha valami érdekessel találkozom, azt megírom. Vagy nem.

Amerika, London, Párizs

Nincs megjeleníthető elem

armyworm

Nincs megjeleníthető elem

Brighton

Nincs megjeleníthető elem

2009.10.31. 18:07 vincemate

28. Hattyúfalva mellett 5. — Ünnepek

 Megint közeledik az ünnepi szezon. A boltok előtt hadiveteránok árusítják a pipacsot szimbolizáló kitűzőket, amit az emberek egyre többen ki is raknak magukra, pedig csak november 11-én lesz a Fegyverszünet napja, vagyis annak az ünnepe, hogy 1918. 11. 11-én 11 óra 11 perckor aláírták az első világháborút lezáró fegyverszünetet. A mákvirággal a háborúban elpusztult veteránok és civilek önfeláldozására emlékeznek az angol nyelvű országokban.

Aztán hamarosan megint november 5-e, azaz Guy Fawkes Day. Tavaly valahogy sikerült lemaradnom a tüzijátékokról, bábuégetésekről, remélem idén azért szembejön egy igazi Bonfire Night ünnepség, mert már nagyon kíváncsi lennék rá. (Most veszem észre, hogy a tavaly erről írt posztot végül nem raktam ki. Majd idén.)

Ma pedig újra itt a Halloween, a Halottak napjának kicsit szerethetőbb, gyerekbarátabb változata. (Persze, persze, tudom, ez is csak a multiknak jó, de akkor is...) Hamarosan indulok is a jó öreg Hattyúfalvára, mert megint az ottani társasággal fogom tölteni az estét, bár az idei jelmezem még a tavalyinál is kevésbé lesz ötletes. De nem baj, a lényeg továbbra is a buli, az pedig biztos meglesz, mert megint vár minket a Mocskos Kacsa az Avon partján.

Úgyhogy egy kis karácsonyi lidércnyomással kívánok boldog Halloweent mindenkinek!

 

6 komment

Címkék: anglia halloween angolok amerikaiak warwick stratford upon avon


A bejegyzés trackback címe:

https://hattyufalva.blog.hu/api/trackback/id/tr451489310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Poros Julcsi 2009.11.01. 16:41:53

Tényleg jó sűrű ünnepekben ez az időszak! Mi pl. két másik ünnepet is ültünk ma egyszerre, illetve az egyiket ültük szó szerint, a másikról csak szó volt: reformáció emléknapja okt.31. (helyett ma, hogy ne kelljen kétszer egy hétvégén templomba menni) és mindenszentek, nov.1., erről csak szó volt, mégpedig az, hogy biztos nem véletlen, hogy épp mindenszentek napja előtt eggyel rakta ki a tételeit Luther arra a templomkapura. De aztán nem fejtette ki a pap, hogy mi lehetett ennek az oka. (Gondolta, hogy triviális? -- nekem nem.) Ha már úgyis annyira el vagy mélyedve a reneszánszban, hogy még franciául is olvasol róla, gondoltam megkérdezem ezt tőled, hátha ehhez is van ötleted :) Na, egyébként meg csak örülök, hogy megint írtál!

jajnemármegintkitalálninicket 2009.11.17. 09:52:31

Mátémátémáté!
Ehhez most már télleg kommentelek. Szóval ez a pipacs-téma elég gáz, én először nem is tudtam, miért visel MINDEKI ilyet Edinburghban, de aztán a tesóm felvilágosított. Meg hogy a virágot úgy kapod, h befizetsz egy alapítványba, amiből az afgán háborús rokkantakat segítik, szal ez nem annyira múlt idejű dolog, hanem sokkal inkább a jelenről szól :-/
Brrr.
És egy fontos kérdés: Nálatok is külön van a meleg és a hideg víz csapja? :-/
Ááá.

jajnemármegintkitalálninicket 2009.11.18. 10:17:48

@vincemate: ilyen, amikor a filológusról kiderül, h nem olvasott alaposan. Bochi :)

vincemate 2009.11.19. 01:40:25

Ugyeugye, kedves filologina. Amikor majd 500 év múlva egy akkori ifjú kimutatja, hogy kegyed egy adott e-mailjét nem is a skóciai útja előtt írta...:)

jajnemármegintkitalálninicket 2009.11.19. 09:42:13

@vincemate:
Hát végülis Te mondtad, hogy az egyik filológus gondatlansága és felületessége ad a másiknak munkát, szóval még akár jót is tehetek ezzel :) Bár kizártnak tartom, hogy 500 év múlva bki is az én hibáimat korrigálja...
:*
süti beállítások módosítása