HTML

Hattyúfalva

A következő három évet Hattyúfalva közelében, a University of Warwickon töltöm. Ha valami érdekessel találkozom, azt megírom. Vagy nem.

Amerika, London, Párizs

Nincs megjeleníthető elem

armyworm

Nincs megjeleníthető elem

Brighton

Nincs megjeleníthető elem

2010.01.11. 02:42 vincemate

36. Vissza Hattyúfalva mellé

Érdekes utam volt. Mire kiértünk a reptérre, kezdett eldurvulni a köd. Aztán amikor megérkeztünk a kifutópályára, már körülvett minket a tej, úgyhogy még a nehezen megszerzett ablak melletti ülésemből se láttam szinte semmit. Két-három percnyi emelkedés után viszont kértünk a felhők fölé: alulról mintha havas alföld felett szállnánk, de még ennél is érdekesebb volt, hogy odafönt még tartott a napnyugta. A horizont fokozatosan ment át sárgából vörösbe, aztán kékbe, mint egy szép tiszta nyári napon. Aztán még elég sokáig lehetett látni, hogy merre van nyugat, majd amikor a nap már eltűnt, csak azt, hogy előttünk még világos van, hátrafele pedig fokozatosan egyre inkább éjszaka, és közben fölöttünk már megjelentek a csillagok. Szóval szép volt.

Aztán a leszállás már kicsit kalandosabbra sikerült. Persze Londonban is ugyanolyan sűrű köd volt, mint Budapesten, tehát csak tippelni tudok, hogy mi történt. Ugyanis miután már egy jó ideje ereszkedtünk, és már a városi fényeket is lehetett látni, sőt, a szárny fékező elemei is eléggé ki voltak eresztve (és mellesleg a tervezett leszállási időben voltunk), hirtelen gyorsítottunk és emelkedni kezdtünk. Utána legközelebb kb. 15 perc múlva értünk vissza ugyanolyan magasra és lassítottunk le annyira. Szóval az a tippem, hogy elsőre valamiért nem sikerült leszállnunk. Másodikra viszont szerencsére igen.

Az út többi része viszonylag eseménytelen volt, a vonat jött rendben, a Victorián beültem egy kávéra, amíg a buszomra vártam, a busz is időben indult, amikor kiértünk Londonból, havazni kezdett, aztán volt, amikor elég erősen esett, mi pedig a friss hótól még meg nem tisztított utakon döngettünk. (Mielőtt valaki beszólna a "döngettünk" kifejezésre, az egy idézet.) 

Számomra a mai tanlulság levonásához már csak egy kérdés maradt megválaszolatlanul. Méghozzá az, hogy a Victoria buszpályaudvaron vajon ki, mit és miért mondott be szlovákul (jó, lehet, hogy csehül), amiben többször is szerepelt a zákaz (ha jól tudom: tilos) szó?

7 komment

Címkék: budapest anglia kávé közlekedés london hazám hazám angol időjárás


A bejegyzés trackback címe:

https://hattyufalva.blog.hu/api/trackback/id/tr71662816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molnarcili 2010.01.12. 09:38:44

Jujj, nagyon jó helyed lehetett, hogy előre és hátra is kiláttál a repcsiből! :-)

vincemate 2010.01.12. 10:20:05

minden üléshez tartozozz egy periszkóp.

mreka 2010.01.12. 16:17:47

Nekem az volt a legnagyobb repülős-naplementés élményem, amikor Bp.-ről Rómába repültem, és együtt haladtunk a naplementével. Másfél órás naplemente, különböző tájak és felhőformációk között/fölött. Na, az is felejthetetlen volt.
A Victorián meg egész nyilvánvalóan azt mondták be, hogy szlovákul (csehül) hivatalos közleményeket vagy magánüzeneteket bemondani szigorúan tilos.

Poros Julcsi 2010.01.12. 16:58:56

@mreka: vagy épp ellenkezőleg, hogy magyarul nem szabad beszélni. És akkor ezt nyilván Máté miatt mondták be (londoni szlovák nyelvőrök), mert látták rajta, hogy már épp készül jóízűen fölsóhajtani a kávéja fölött, és azt mondani, hogy na.

Amúgy sztem az a legvalószínűbb, hogy azt mondták be, hogy nem szabad mások csomagjába az illető tudta nélkül robbanóanyagot rejteni.

vincemate 2010.01.12. 18:14:26

@Poros Julcsi: :)))) Vagy hogy tilos a Dunan valo atkelest gyakorolni.

@mreka: Amugy nekem meg egyszer napkeltes elmenyem is volt, amikor Leuvenbe repultem, es legalabb egy oraig kelt fel a nap, az se volt rossz.

Vizipaci 2010.01.13. 20:46:30

Örülünk, hogy rendben megérkeztél. Remélem hogy legalább hetente írni fogsz a blogra. Mi lenne, ha indítanál egy tematikus cikksorozatot? A témát majd kitaláljuk közösen Neked ;)

caganer 2010.01.15. 17:36:57

döngetni = döngölni = stömpszlizni?
nakivagyok?
süti beállítások módosítása