HTML

Hattyúfalva

A következő három évet Hattyúfalva közelében, a University of Warwickon töltöm. Ha valami érdekessel találkozom, azt megírom. Vagy nem.

Amerika, London, Párizs

Nincs megjeleníthető elem

armyworm

Nincs megjeleníthető elem

Brighton

Nincs megjeleníthető elem

2008.11.21. 18:43 vincemate

20. Rövid hírek

Rövidülnek a napok, rövidül az az idő is, amit itt kint töltök még, ellenben a könyvtárban nem lesz kevesebb az olvasnivaló. Úgyhogy attól tartok, hogy az eddig sem túl gyakori és rendszeres blogbejegyzések ezentúl még ritkásabbak és rendszertelenebben lesznek. De azért majd igyekszem.

*  *  *

Hétfőn felköszöntöttek az itteniek a szülinapom alkalmából. Kaptam tortát, sokak által aláírt képeslapot, és egy csomóan eljöttek. Szóval nagyon jófejek az itteniek.

*  *  *

Náluk már csak Bálint és Réka volt jobbfej, akik egészen Oxfordig eljöttek, hogy felköszöntsenek, meg hogy várost nézzünk. És közben Rékát is felköszöntöttük, mert neki meg névnapja volt. Majd erről még megpróbálok részletesebben írni, képekkel, mert Oxford... (Addig is nézegessétek, hogy mit írt róla Réka.)

*  *  *

Megszületett Gombóc Artúr kisfia.

*  *  *

Nem csak a napok rövidülnek, de a programok is sűrűsödnek. Jövő csütörtökön Hálaadás-vacsora az amerikaiakkal, utána szombaton karácsonyi vacsora azokkal, akikkel péntekenként focizunk innen az intézetből. Mindenki el tudja képzelni a riadalmamat, amikor Sara megkérdezte a közös helyiségben békésen ebédelgető pár hímneműtől, hogy öltönyben megyünk-e a vacsorára. Na, erre nem számítottam, de mivel még csak zakót se hoztam, hamar sikerült lealkudni nyakkendőre a dolgot. Abból meg találtam egy különösen undorító hupikék példányt itt a szekrényben. Csak az a kérdés, hogy ki fogja megkötni.

*  *  *

Aztán ráadásul dec 4-8 között Dublinba megyek egy konferenciára. Úgyhogy lassan meg kéne írni az előadást. Ha bárkinek van javaslata, hogy mit nézzek meg Dublinban, szeretettel várom az ötleteket.

*  *  *

Épp csak elkezdtük ma a szokásos focimeccset, amikor megjöttek a gyerekek és kirúgtak minket az intézet parkjában levő focipályáról, mert kibérelték és meccsük volt (két iskola között). Amúgy is elég nyirkos volt az idő, a pálya csupa sár, de itt igazi angol filmbe illő fordulatot vett a délután. Bepattantunk pár kocsiba és átmentünk a közeli rendes focipályára. Az ég haragos kék és fekete, erős szél, sehol egy lélek, és olyan volt, mintha porlasztóból direkt a mi kedvünkért esne. Szóval csak az indusztriális tájak hiányoztak a háttérből. De azért végigjátszottuk a rendes időnket.

*  *  *

Most pedig irány a jólmegérdemelt Szélmalom, éljen a meleg szénsavtalan sör, szigorúan a pultnál fogyasztva!

14 komment

Címkék: anglia angolok amerikaiak stratford upon avon the shakespeare institute angol időjárás


A bejegyzés trackback címe:

https://hattyufalva.blog.hu/api/trackback/id/tr94781687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vincemate 2008.11.26. 12:22:38

bnc, most kötekszel? csekkolod, hogy figyelek-e?

Ilic, Gombóc Artúr a Pom-pom egyik szereplője:) És hogy hogy kerül a hírek közé...? Hát...

bnc 2008.11.26. 16:53:35

EZ EGY SZAR BLOG.
ES FASZ, AKI IRLYA.

molnarcili 2008.11.27. 08:17:32

Gondolom, nagyon ciki, hogy még mindig nem értem. (A Pompomot néztem gyerekkoromba, de még így se... Megugye, hol van az már.)

vincemate 2008.11.27. 11:55:36

A blog összes szerzőjének részvételével lezajlott demokratikus és titkos szavazáson úgy döntöttünk, hogy ha bnc a továbbiakban nem tartózkodik a hasonló társadalomra káros és erkölcstelen megnyilvánulásoktól, akkor ki fogjuk zárni.:)

Ilic: Csak hogy még kicsit fenntartsuk a feszültséget, annyit segítek, hogy Gombóc Artúr egy fiktív személy, és a mondat értelme egyszerűbb, mint amilyennek látszik.

bnc 2008.11.27. 12:14:57

MINDIG AZ EROSZAK. ATTOL A BLOG MEG SZAR. NEM IRSZ SEMMIT SOHA. EZ AZ ILIC MEG MIT AKADEKOSKODIK? EN A "POMPOM MEGHIV UZSONNARA" CIMU SZAKACSKONYVBOL TANULTAM EGY CSOMO DOLGOT.

bnc 2008.12.02. 16:02:29

NAAA, NEM IS SZAR, IRJAL MAR!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.12.03. 00:26:12

De szerintem is írjál valamit!

bnc 2008.12.11. 17:16:19

na, azert egy black jack postot meg illene irnod...
süti beállítások módosítása