HTML

Hattyúfalva

A következő három évet Hattyúfalva közelében, a University of Warwickon töltöm. Ha valami érdekessel találkozom, azt megírom. Vagy nem.

Amerika, London, Párizs

Nincs megjeleníthető elem

armyworm

Nincs megjeleníthető elem

Brighton

Nincs megjeleníthető elem

2010.03.31. 10:00 vincemate

41. Hattyúfalva mellett 14. — A kazán

Még valamikor október első vagy második hetében történt, hogy be kellett üzemelni a kazánt. De mégis aktuális a történet, hiszen lassan ki lehet kapcsolni...

Amikor először kezdtünk fázni, épp csak ketten voltunk otthon Linával, a két külföldi, úgyhogy nem nagyon tudtuk, hogy mit hogyan kell állítani a kazánon — én ugyebár köztudottan egész életemben távfűtéses lakásban laktam... lám, változnak az idők —, ugyanis van rajta jó pár gomb, szabályozó és lámpa.

(Azóta persze kitanultuk a használatát, és tulajdonképpen egész ügyes dolog az az időkapcsoló, ami rajta van: negyedórákat jelképező pöcköket kell tologatni egy tárcsán, amik az állásuknak megfelelő negyed órában ki- vagy bekapcsolják a fűtést. Így aztán nap közben, amikor senki sincs itthon, vagy éjszaka, amikor a jó meleg dunyha alatt alszik mindenki, ki lehet kapcsolva, de hajnalban és késődélután magától bekapcsol, hogy mire kell, kellemes meleg legyen a házban. És persze van rajta egy vészkapcsoló is, amivel azonnal ki/be lehet kapcsolni az egészet.)

Végül megtaláltuk a különböző kapcsolóknak azt az állását, amiről azt gondoltuk, hogy el fogja indítani a fűtést. És így is történt, bár ezt akkor még nem tudtuk, mert először csak iszonyatos zúgást és csobogást hallottunk, amitől eléggé megijedtünk. (Azóta tudjuk, hogy ez a hang minden alkalommal ilyen, és amikor bekapcsol, iszonyatos kattogó, kongó hangokat ad a rendszer, éjjel-nappal: ezt Endrének és Zselykének is volt már alkalma megtapasztalni.) Aztán azzal nyugtattuk magunkat, hogy a legjobb helyen lakunk, ha esetleg felrobbanna a kazán: a sarkon a tűzoltóság, mellette rendőrség, és akkor nyilván a mentőállomás sem lehet túl messze. Ha pedig mégis későn érnének ide, akkor is hamar a megfelelő helyre kerülünk, hiszen a másik irányba indulva (tábla is figyelmeztet rá) mindjárt ott a temető, ami ráadásul egy krematóriummal is rendelkezik.

Vidám hely Coventry széle.

2 komment

Címkék: anglia angolok coventry angol időjárás


A bejegyzés trackback címe:

https://hattyufalva.blog.hu/api/trackback/id/tr951879683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Poros Julcsi 2010.04.05. 17:08:16

Mi is hasonló gondolattal vágtunk neki annak idején a hittantáboroknak: "Orvos van, pap van, minden eshetőségre fel vagyunk készülve." (Mondjuk orvos nem volt... :)

molnarcili 2010.04.06. 10:03:35

Pedig orvos mindenhova kell! Az én cserépkályhám mellé is kéne egy.
süti beállítások módosítása